
recept
Može da se pojede u jednom zalogaju, a bitno je da se prati ovaj recept: Kraljevski venac sa mlevenim mesom i sirom
Kraljevski venac je raskošno predjelo
Kraljevski venac sa mlevenim mesom i sirom je idealno jelo, a evo i kako se pravi ova prava poslastica!
Kraljevski venac je raskošno predjelo koje spaja dekorativan izgled i bogat, sočan ukus u jednom zalogaju.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
malo brašna za razvlačenje
200 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
So, crni biber, sušeni beli luk, mlevena paprika – po ukusu
100 g pečuraka
30 g maslaca
100 g rendanog sira
2 kašike pavlake
1 kašika majoneza
1 čen belog luka
1 žumance (za premazivanje)
Sveža mirođija ili peršun

Priprema:
Ako tražite predjelo koje će na prvi pogled oduševiti vaše goste, a zatim ih i ukusom oboriti s nogu – ovaj recept za kraljevski venac je pravi izbor. Dekorativan način slaganja, čini da ovo jelo izgleda kao prava kulinarska kruna na vašoj trpezi. Idealan je izbor za slavlja, praznike ili kada jednostavno želite da impresionirate bez previše komplikacija.
Savet:
Ako testo sečete ravno, dobićete klasičan izgled. Ako trakice blago uvrćete pri preklapanju, dobićete još efektniju „pletenicu“ – idealno za praznične trpeze.
U mleveno meso dodati seckan crni luk i začine, pa sve sjediniti rukama.
Na maslacu propržiti pečurke. Kada omekšaju, dodati sitno seckan beli luk i još kratko propržiti.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!